Tomatsalsa er perfekt grilltilbehør; det er enkelt å lage, den kan stå en stund før den serveres og de aller fleste liker den. Min variant har grønt eple i. Det gjør den litt «sprekere» på smak. Jeg bruker også basilikum som ferskt krydder, mens mange andre oppskrifter bruker koriander.
Til fire personer bruker jeg ca:
- 8-10 små tomater i ulik farge
- 1 liten rødløk
- 1 lite eple
- 1 neve hakket, frisk basilikum
- 2 ss god olivenolje
- 1 ts hvitvinseddik (kan sløyfes)
- saften av 1/2 sitron
- salt og pepper
Hakk tomat, eple og løk i små terninger. Bland alt sammen i en skål, og smak til med salt og pepper. La stå kaldt i kjøleskap til du skal servere.
Salsaen holder seg en dag eller to hvis den får stå kaldt.
Etter å ha fulgt dine ganejubilerende oppskrifter nå en stund må jeg desverre informere om en bivirkning av din blogg. Bivirkningen kalles ofte for kilogram og kommer ganske så overraskende.
[…] Tomatsalsa med eple er veldig godt på bruschetta. Både bruschettaen og salsaen kan lages god tid i forveien, men selve anretningen bør skje rett før servering. […]