Årets julebakst er i god gang. Og i år lager jeg serinakaker i tillegg til de andre kakene. Dette er en kakesort som mormor lagde og som nok mange husker som standard på kakefatet til jul. De er nokså enkle å få til, og bakes derfor ofte sammen med barn!
- 150 gr smør (romtemperert)
- 250 gr mel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 100 gr sukker
- 1 egg
- hakkete mandler
- perlesukker
- 1 sammenpisket egg
Rør sammen sukker og egg i en liten bolle. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver og smuldre inn smøret. Rør så inn eggeblandingen og kna dette til en fin deig. Det er lurt å bruke kjøkkenbenken her, selv om hendene blir litt klissete.
Del så deigen i små biter og trill kuler. Sett disse på bakebrett. Bruk en gaffel og lag avtrykk oppå kakene. Pensle med egg. Strø over mandler og perlesukker.
Stek på 200 grader i ca 10 minutter. De skal få litt farge.
Legg igjen en kommentar