Kjært barn har mange navn; kompe, komle, raspeball, ball….og altså min variant; klubb. Farmor lagde dette til oss, så jeg har mange herlige minner fra disse måltidene. Og selvsagt farmors favorittvits; «Fire gutter skulle se hvem som kunne ete flest klubb. Til slutt sa han ene: Jeg tror jeg sitter på min første!»
Klubb:
- ca 500 gr rå potet
- ca 200 gr byggmel
- 2 ts salt
Rasp potetene på den fine sida av rivjernet. Bland med mel og salt til du får en fast masse. Form til boller på størrelse med en tennisball, og kok i salt vann i ca 45 minutter.
Duppe:
- 3 ss smør
- 3 ss mel
- 2,5 dl melk
- 3-4 ts prim
- ca 20 skiver brunost
- 1 ss sukker
Lag hvit saus av smør, mel og melk. Tilsett prim og femten osteskiver. Smak til med resten av osten og sukkeret.
Server klubb og duppe med sprøstekt bacon!
Legg igjen en kommentar