Å bake med syrnet melk er alltid en suksess. Brødet blir mye saftigere og det holder seg lengre. Denne gangen lagde jeg brytebrød av deigen min, men du kan fint lage brød eller rundstykker av samme oppskrift.
Til 24 brytebrød:
- ca 1 liter hvetemel
- ca 8 dl grovbakst
- 1 pose tørrgjær
- 1 dl havregryn
- 1 ts salt
- 1 ss maltekstrakt (eller honning)
- 1 revet gulrot
- 1 beger mager kesam
- ca 5 dl vann (litt varmere enn 37 grader)
Bland sammen mel, gjær, salt og gryn. Ha i revet gulrot, kesam, vann og malt. Husk at du kanskje må ha i litt mer vann eller mel; det kommer an på hvor mye gulrot du har oppi.
Elt deigen i maskin i ca fem minutter til den slipper bollen og er fast i formen. La deigen heve til dobbel størrelse (ca 30 minutter). Ha deigen på en benk, og klapp den litt flat. Legg den i en langpanne kledt med bakepapir. Klapp deigen ut så den dekker hele panna. Bruk et kniv og skjær til ruter i deigen. 4 x 6. Pensle med egg og strø havregryn over. Etterhev i ca 15 minutter.
Stek på 200 grader i ca 20-25 minutter. Brytebrødet skal få en gylden farge.
Avkjøl på rist. Kan fint fryses!
Legg igjen en kommentar