Ja, jeg er veldig glad i sjokoladekake. Og særlig de som er litt saftige. Som gjerne er like gode (eller bedre) dagen etter. Denne kaka er sånn. Den er saftig og god på smak, og holder seg i flere dager i kjøleskap. Selve kaka inneholder ikke egg, men glasuren har egg i seg. Dersom en ikke vil ha egg, kan en fint lage en annen type glasur.
- 150 g smeltet smør
- 7,5 dl kulturmelk
- ca 600 gr hvetemel
- 3-5 ss kakao
- 400 gr sukker
- 1 ss natron
Bland alt det tørre sammen. Rør inn 7 dl melk og smeltet smør. Bruk siste rest av kulturmelka til å røre ut natron i, og ha dette i røra. Stek i langpanne på 180 grader i ca 25 minutter. Avkjøl.
Glasur:
- 100 g smør
- 1 plate Dronning kokesjokolade
- 2-3 ts vaniljesukker
- 3 ss kaffe
- ca 400 g melis
- 1 egg
Smelt smør og sjokolade. Tilsett kaffe. Rør inn vaniljesukker og melis. Ha i egget til slutt. Ha glasuren på kaka, og sett den kaldt.
Legg igjen en kommentar