Min kjære mormor forlot oss i vinter. Hun var en fantastisk dame, som smilte, sang og lo. Og bakte. Og hun hadde, som mormorer flest, sine spesialiteter. En av dem var toscakake. Og jeg var så heldig å arve mormors kokebok. Der hadde hun skrevet opp oppskrifter på mye rart. Og heldigvis stod toscakake der! Så her kommer min mormors oppskrift på toscakake:
Bunn:
- 100 g godt smør
- 3 egg
- 2 dl sukker
- 3 dl hvetemel
Fyll:
- 75 gr godt smør
- 1 dl sukker
- 100 gram grovt hakkede mandler
- 1 ss hvetemel
- 1 ss fløte eller helmelk
Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smøret og avkjøl det litt. Ha smør og mel i eggedosisen og rør dette forsiktig sammen. Ha røra i ei springform eller annen bakeform. (Husk å kle den med bakepapir). Stek kaka på 175 grader i ca 20 minutter. Den skal være gjennomstekt.
Smelt smør i en kaserolle. Ha i de andre ingrediensene, og rør til sukkeret har løst seg opp. Pass på varmen – dette skal ikke koke!
Ha så fyllet på kaka med en gang den er ferdig, og stek videre i ca 15 minutter. Nøtteblandingen skal få en gylden farge.
Avkjøl på rist og server!
Din mormor var ei hærlig dame 🙂 Takk for at du delte oppskrifta, den må prøves!
Ja, det var hun virkelig!