I dag ble det pai til middag. En ny variant. Og den falt godt i smak hos alle, her. Stor som liten. Paien tok ca 40 minutter å lage, og ti minutter og spise 🙂
Paideig:
- 125 gr smør
- 300 gr hvetemel
- 2 ss vann
Smuldre sammen smør og hvetemel i en foodprosessor. Tilsett en ss vann, og så eventuelt en til dersom deigen er litt løs. Kalpp deigen flat, og legg den i ei paiform. Pass på at du får nokså høye kanter. Stek på 200 grader i ca 15 minutter.
I mellomtiden lager du fyllet:
- 5 egg
- 3 dl melk
- salt og pepper
Rør sammen egg og melk. Tilsett salt og pepper. Ha røra oppi paiformen, og stek videre på 200 grader i ca 20 minutter. Sjekk at eggerøra har stivnet og fått litt gylden farge.
Garnityr:
- ca 15 cherrytomater
- 100 gr spekeskinke
- 1 mozarellaost i biter
- ruccolasalat
- pesto
Skjær tomatene i to. Legg disse på paien. Anrett skinke, ruccola og mozarella oppå. Legg litt pesto på paien.
Server!
[…] Paideig (enten ferdigkjøpt eller lag selv ) […]