Å lage eltefritt brød eller rundstykker er en fin ting nå på sommeren. Da har jeg litt lengre tid på morraen, og kan bruke en liten time på å steke ferdig. Deigen setter jeg kvelden før og så hever den langsomt på benken mens jeg sover. Perfekt!
Disse rundstykkene inneholder litt grovt mel, havregryn og linfrø. Her er det bare å variere som du selv vil, men ikke lag deigen for grov – da vil den bli litt for tung for kaldheving.
Til 12 rundstykker:
- 5 dl hvetemel
- 1 dl grovbakst
- 1 dl havregryn
- 4 ss linfrø
- 1 ts salt
- 1 ts tørrgjær
- ca 4 dl vann
Rør sammen alle ingrediensene. Husk at deigen skal være klissete, så tilsett gjerne litt mere vann dersom den blir for fast.
La deigen heve under plast natten over.
Neste morgen setter du ovnen på 225 grader. Så har du mel på benken, og velter deigen ut av bakebollen. Form en pølse, og la deigen hvile ca 15 minutter. Del så deigen opp i 12 emner, og legg disse på et bakebrett (husk bakepapir). Stek rundstykkene i ca 15 minutter til de får litt farge.
Legg igjen en kommentar