I høst plukket vi litt blåbær, og noen av de heiv jeg rett i fryseren. I dag fant jeg en pose med frosne bær og da ville jeg prøve meg på en blåbærpai. Bærpai med is er noe av det beste jeg får. Særlig nå mot sommeren. Jeg valgte å steke bunnen på forhånd så paien ikke skulle bli så klissete.
Bunn:
- 250 g hvetemel
- 100 g smør i terninger
- 100 g melis
- 1 klype salt
- 2 stk egg
Smuldre smør og mel. Tilsett melis, egg og salt. Kna det hele til en fast deig. La gjerne deigen hvile i kjøleskap noen timer.
Bruk en pairform og prikk deigen før du steker den på 180 grader i ca ti minutter.
Fyll:
- ca 300 gr blåbær (eller andre bær)
- 3 ss sukker
- 1 boks vaniljekesam
Legg bærene oppå paideigen og strø sukker over. Dekk bærene med vaniljekesam, og stek i ca tyve minutter på 180 grader.
Serveres med vaniljeis, vaniljekrem eller vaniljekesam.
Legg igjen en kommentar