Jeg liker å lese matblader. Egentlig alle slags. Men det er noen som er bedre enn andre, synes jeg. For meg handler det om at oppskriftene (og ingrediensene) er overkommerlige. At man ikke trenger å ha Michelin-guide-stjerner for å kunne lage maten. Tara Smak er et av mine favorittblader. Og i den siste utgaven sto oppskriften på piroger. Disse russiske bakverkene med fyll av ymse slag. Denne varianten er med kjøttfyll, men her kan man ha i akkurat det en ønsker.
Til ca 20 piroger:
Deig:
- 50 gr smør
- 5 dl melk
- 50 gr gjær
- ca 13 dl hvetemel
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
Smelt smøret. Ha i melk og la væsken bli fingervarm. Rør ut gjær i væsken. Ha halvparten av melet i en bakebolle sammen med sukker og salt. Tilsatt væsken, og ha i mel til du har en nokså fast deig. La deigen heve til dobbel størrelse.
Fyll:
- 400 gr kjøttdeig
- 2 revne gulrøtter
- 1/2 løk
- 2 ss paprikapulver
- 3 ss ketchup
- 3 ss vann
- revet ost
Del deigen i ca 20 emner, og lag hvert emne til en flat sirkel. Legg to spiseskjeer med fyll på hver sirkel, og brett deigen over. Trykk kantene flate med en gaffel. Pensle pirogene med egg, la de heve ca 30 minutter, og stek de på 200 grader i ca 15 minutter. Pirogene kan fint fryses!
Legg igjen en kommentar