I jula så jeg et program om brødbaking, og kokken på dette programmet tipset om gulrot i baksten for å få saftigere brød. Så nå testet jeg det ut i rundstykker. Suksess! Det smakte ikke gulrot, men baksten ble veldig god. Dette er grove rundstykker, men man kan sikkert lage de med mindre grovt mel.
Til c 24 rundstykker:
- ca 700 gr hvetemel
- 1 dl sammalt hvete, fin
- 1 dl rugmel
- 3 ss linfrø
- 3 ss gresskarkjerner
- 2 ss honning
- 1 pakke tørrgjær
- 1 ts salt
- 7 dl skummet kulturmelk
- 2 små gulrøtter, finrevet
Ha alt det tørre i bakebollen. Jeg brukte tørrgjær, men bruker du fersk må du røre den ut i melka. Varm melka til 37 grader. Her funker mikrobølgeovn supert! Rør honning ut i melka. Ha revet gulrot og melk oppi det tørre. La kjøkkenmaskinen elte noen minutter. Dersom deigen er løs, tilsetter du litt mere mel.
La deigen heve til dobbel størrelse. (Ca 45 minutter).
Trill ut rundstykker, og sett dem på et stekebrett. Pensle med egg, strø over sesamfrø (eller andre frø). La dem etterheve en liten time.
Stek på 200 grader i ca 15 minutter.
Legg igjen en kommentar