Pizza parma er en variant med spekeskinke, ruccola og mozarella. Og svært tynn bunn. Som de italienske pizzaene skal ha. Jeg bruker tippo-mel til denne typen pizza. Det er finmalt hvetemel, spesielt laget for pizzabunner. Jeg velger også å steke pizzaen med litt skinke på, og så ha på resten etter at den er ferdig stekt. Dette er en smakssak.
Deig:
- 3 dl vann
- 25 gr gjær
- ca 500 gr mel
- 3 ss olivenolje
- 1 ts salt
Rør ut gjær i lunkent vann. Bland deigen godt sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin. Hev til dobbel størrelse
Tomatsaus:
- 1 boks hakkede, hermetiske tomater
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss oregano
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 ss olje
Fres hvitløk i olje. Tilsett tomater, sukker og oregano. La sausen koke ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Garnityr:
- 1 mozarellaost
- spekeskinke
- ruccolasalat
- revet parmesan
- pinjekjerner
- grovhakket, fersk, basilikum
- olivenolje
Sett ovnen på 200 grader, og sett en stekebrett inn i ovnen. Kjevle deigen så flat du kan. Ta ut det varme stekebrettet, og legg deigen oppå. Legg på tomatsaus, mozarella og halvparten av spekeskinken. Stek i ca 15 minutter i ovnen. Ta ut pizzaen, og legg på resten av skinken, ruccolasalat, pinjekjerner, parmesan og basilikum. Ringle over litt god olje.
Legg igjen en kommentar