I helga hadde vi besøk av gode venner. Som spiste middag her. Og da lagde jeg en dessert som jeg ikke har prøvd før, men som jeg definitivt skal prøve igjen! Alle gjestene spiste opp hver en smule – til og med hun som ikke liker desserter! Så denne må dere prøve! Har du ikke rabarbrasirup kan du fint koke rabarbra med sukker til den blir myk).
Til åtte porsjoner:
- 2 dl rabarbrasirup
- 1 liten kurv jordbær
- 4 egg
- 3 ss sukker
- 1 boks mascarponeost
- 1 pakke lady fingers – kjeks
- 5 ss havregryn
- 1 ss brunt sukker
- 2 ss smør
Stek havregryn, brunt sukker og smør i en stekepanne til grynene er gyldne.
Pisk eggeplommer med sukker til eggedosis. Ha så i mascarponen, og pisk til en luftig krem. Pisk eggehvitene til de skummer godt. Det skal ikke bli marengs. Vend så inn eggehvitene i ostekremen. Start med å legge biter av kjeks i hvert glass. Hell så over ett par-tre spiseskjeer med rabarbrasirup (eller syltetøy). Legg jordbærbiter over. Legg ett par spiseskjeer med krem oppå der igjen og sett glassene kaldt til det skal serveres.
Strø over havregryn rett før servering.
Legg igjen en kommentar