Jeg har fått masse rabarbra av mine svigerforeldre, og siden jeg fikk så mye, så forsøkte jeg meg også på en sirup. En litt tykk saus som kan brukes på is, pannekaker, vafler eller i drinker. Sirupen krevde litt tålmodighet, men det var absolutt verdt det! Jeg fikk ca 6 dl sirup av denne oppskriften.
- 1,5 kg rabarbra
- 600 gr sukker
- 8 dl vann
- 1/2 vaniljestang
Skyll rabarbraen og del den i grove biter. Ha sukker, vann, rabarbra og vanilje i en kaserolle og kok til rabarbraen er myk. Bruk en sil eller en gassklut til å sile av saften. Kok så denne saften i ca en time, til sirupen er redusert (kokt inn). Jo lengre du venter, jo tykkere blir sirupen.
Ha sirupen på små flasker som du har varmet i varmt vann.
[…] en smule – til og med hun som ikke liker desserter! Så denne må dere prøve! Har du ikke rabarbrasirup kan du fint koke rabarbra med sukker til den blir […]