I ettermiddag ville Knotten bake kake, og siden vi hadde noen overmodne bananer i fruktskåla, så ble det banankake til kvelds. Denne gangen er variant med sjokolade og hasselnøtter.
- 100 gr mykt smør
- 50 gr brunt sukker
- 50 gr sukker
- 2 egg
- 2 godt modne banananer
- 4 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 50 gr grovhakket sjokolade
- 50 gr grovhakkede nøtter
Sett ovnen på 175 grader.
Pisk smør og sukker. Tilsett ett og ett egg. Ha så i resten og rør forsiktig. Kle en brødform med bakepapir og ha røra oppi. Stek på 175 grader i ca 30-40 minutter. (Sjekk om kaka er gjennomstekt ved å bruke en trepinne/strikkepinne til å stikke inn i kaka. Sitter det deig på pinnen må den steke litt til.)
Avkjøl kaken litt og servèr gjerne vaniljeis til. Kaka holder seg i plast i kjøleskapet noen dager, og kan fint fryses.
Legg igjen en kommentar