Joda, det gikk! Litt plundrete var det, og de ser hjemmelagde ut, men det gjør ikke noe når smaken er så god!
Oppskriften har jeg lånt fra Trines matblogg. Jeg gikk rett på lime-varianten, og det ga en frisk smak og passet supert til de mektige sjokoladekjeksene.
Til ca 25 kjeks trenger du:
- 175 gram hvetemel
- 150 gram sukker
- 50 gram bakekakao
- 1 teskje vaniljesukker
- 1 ts natron
- en klype salt
- 150 gram romtemperert smør
- 1 egg, sammenvispet
Krem:
- 50 gram smør
- 2 ts vaniljesukker eller frøene av 1/2 vaniljestang
- 1-2 ts limesaft
- limeskall av ca 1/2 lime (smak til)
- ca 2,5 dl melis
Rør sammen alle de tørre ingrediensene, og tilsett så egget og smøret. Deigen blir ganske tung, men skal kunne jobbes med, så det er lurt å tilpasse melmengden litt etterhvert.
Så skal deigen hvile kaldt. Gjerne i ett par timer.
Jeg brukte en Dyreparken-kopp som utstikker, og det fungerte utmerket!
Kjeksene skal steke ca 10 minutter på 175 grader. Her er det lurt å følge med så de ikke blir brente mot slutten.
La de avkjøle på rist før de fylles med krem. Kremen skal være så fast at den kan formes til små kuler og settes oppå kjeksene. Så legger man en kjeks oppå som lokk.
Vær litt forsiktig når du klemmer «lokket» oppå, for det er fort gjort å knekke kjeksene.
Hvor lenge kan de oppbevares?
Aner ikke – her var de borte etter en kveld!
mmm dette må jeg prøve. 🙂
De var ganske mektige, men knallgode!
Lykke til!