I dag igjen. Ikke noe brød. Så da ble det scones. Og det er jo ikke noe hokus pokus, akkurat. Mel, melk, litt smelta smør, bakepulver og salt. Bland sammen. Form til små boller. Stek. Ferdig! Bare husk å skru på ovnen før du begynner, så slipper du å vente på at den skal bli varm…
Oppskrifta holder til ca 10 scones:
- 5 dl mel (jeg brukte 3 dl sammalt og 2 dl hvete)
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 2 dl melk
- 2 ss smelta smør
Rør sammen alt i en bolle. Elt deigen litt på en melete benk. Form til en tykk pølse. Skjær skiver av pølsa, og legg disse på et bakebrett. (Husk bakepapir). Stek på 220 grader i ca 10-12 minutter.
Ovnen er på – og jeg er i gang 🙂
Moro! Hvordan ble de?
Jeg lagde i intoleranse-style, og de ble kjempegode! Jeg erstattet halvparten av melet med havregryn, brukte vann istedenfor melk, og slengte oppi en god slump sukrin gold (er søtmons!). Veldig godt! Og så så raskt det gikk 🙂