Hurra for meg! Ja, jeg innrømmer det gjerne; jeg elsker å ha bursdag! Ikke nødvendigvis for å bli feiret, men for å kunne ha en unnskyldning til å bake og ha med kake på jobben. Jobbkaka denne gangen ble sjokoladekake med litt appelsin og smørkrem på toppen. Men her hjemme hadde jeg lyst på en annen kake. En kake jeg ikke har smakt siden jeg var lita. Jeg tror det var mamma som lagde denne. Nøtterull. Med krem, banan og revet sjokolade. Kaka er som en rullekake, og går derfor kjapt å lage.
- 4 egg
- 1 dl sukker
- 100 gr malte hasselnøtter
- 3 ss potetmel
- 2 ts bakepulver
- ca 4 ruter revet sjokolade
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør forsiktig inn potetmel og bakepulver, og ha så i sjokolade og nøtter.
Ha røra på et papirkledt stekebrett, og bre den utover. Stek på 220 grader i ca 5-8 minutter. Den skal bli litt gylden.
Avkjøl kaka ved å tippe den over på et nytt bakepapir med sukker på. Bruk en fuktig klut til å fukte det første bakepapiret, slik at kaka slipper. Dette er litt plundrete, men bare prøv. Det gjør ingenting om litt henger fast. Bare lapp det sammen etterpå!
Fyll:
- 3 dl kremfløte
- 2 ss sukker
- 2 bananer i skiver
- litt revet sjokolade
Pisk kremen. Bre nesten alt utover kaka, og ha på nesten all bananen. Rull kaka sammen, og legg den på et fat. Ha resten av kremen over, og legg noen bananskiver på toppen. Strø revet sjokolade over.
Legg igjen en kommentar