Man skjønner at man har passert 30 og at man er gravid (!) når man plutselig har lyst på sitronkake. Sånn gammeldags formkake. I ei utklippsbok med oppskrifter fant jeg et klipp fra et gammelt ukeblad med oppskrift på sitronkake. Den så veldig enkel ut (og det var den, også), så da prøvde jeg den!
Trikset for å få den ekstra saftig lærte jeg av Nigella Lawson en gang. Ja, ikke rent personlig, altså, men hun viste det på et av sine progammer: kok opp sukkerlake og «drizle» (kommer ikke på et godt norsk ord) over når kaka er ferdig stekt. Da blir den ekstra saftig!
- 150 gr smør
- 250 gr sukker
- 3 egg
- saft og skall fra en sitron
- 5 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1,5 dl melk
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Bland inn resten av ingrediensene, og ha røra i ei smurt form. Jeg brukte ei randform, men en kan fint bruke både rund og avlang kakeform.
Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 35 minutter.
Sukkerlake: 1 dl vann + 4 ss sukker + fire dråper sitronsaft
Ha gjerne melisglasur på toppen! Kaka kan fint fryses, men da uten glasur.
Takk igjen for flott oppskrift!!! Venter i spenning på neste:)