Overmodne bananer har vi ofte på kjøkkenet vårt. Og de ender jo noen ganger i søpla. Men her om dagen lagde jeg bananmuffins av ett par overmodne bananer. Og så hadde jeg ostekrem oppå. Sånn krem som jeg vanligvis bruker på gulrotmuffins. Og for en suksess! De smakte rett og slett himmelsk! Men de ble nokså mektige, så her kan det nok være lurt å lage små porsjoner…
Til ca 20 muffins:
50 g smør
2 modne bananer
125 g sukker
1 egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
ca 250 g hvetemel
Smelt smøret. Mos bananene med en stavmikser. Rør eggene i bananen. Tilsett avkjølt smør, vaniljesukker og sukker. Ha så i mel og bakepulver. Deigen skal være nokså tykk.
Ha deigen i muffinsformer, og stek i ca 15-20 min på 200 grader. Sjekk med en trepinne om muffinsene er gjennomstekte.
Ostekrem:
- 1 boks philadelphia light
- ca 150 gr melis
- 1/2 ts vaniljesukker
Pisk alt i en bolle. Ha kremen oppå de avkjølte muffinsene, og nyt!
PS: hvis du skal fryse muffinsene kan du fint det, men da bør du ikke ha krem på før du fryser dem!
Legg igjen en kommentar