Jeg er egentlig ikke noen storspiser når det kommer til sylte. Men den høres liksom jula til. Og i år hadde jeg bestemt meg for å prøve og lage den selv. Og jeg fikk det til! Så nå utfordrer jeg deg til å prøve! Det var slettes ikke så vanskelig som jeg trodde. Sylta lages på noen timer, og kan spises fra dagen etter.
- ca 1 kg tynnribbe (uten bein)
- 11⁄4 ss salt
- 1 ts pepper
- 1 ts nellik
- 1 ts allehånde
- 1 ts malt ingefær
- 5 ts gelatinpulver
Kok ribba i ca to timer. Avkjøl på en fjøl. Skjær av svoren, men ikke kast den! Bland sammen alle krydderne. Skjær ribba i tynne skiver. Kle en form med plastfolie. Legg svoren nederst. Strø over et lag med krydder. Legg så ribbeskiver og krydder lagvis. Brett over plastfolien. Legg sylta i press i kjøleskap i et døgn. Jeg brukte noen tunge bøker. Skjær i tynne skiver – og vips! så er det jul!
Legg igjen en kommentar