Hvert eneste år lagde vi pepperkaker og pepperkakehus hjemme. Gode minner om montering, litt ukvemsord fra pappa (som alltid brant seg på knekk), smaken av nystekte pepperkaker og – ikke minst – den gode deigen! Her får du oppskriften på «mine» pepperkaker. Deigen røres sammen på ett kvarter, og må stå kaldt over natta. Den blir litt vrien å jobbe med når den blir varm, så ta store biter i slengen, og kjevle store leiver.
- 150 gr smør
- 1 dl sirup
- 2 dl sukker
- 1 dl fløte
- 5 dl mel
- 1/2 ts nellik
- 1/2 ts ingefær
- 1/2 ts pepper
- 2 ts kanel
- 1 ts bakepulver
Smelt smør, sukker og sirup i en kasserolle. La det koke opp. Ta kjelen av plata, og tilsett fløte og krydderblandingen. Ha så i mel. Det skal være en nokså tynn deig! Sett kasserollen kaldt over natta (evt til kvelden).
Stek kakene på 200 grader i ca 8-10 minutter. De skal bli gyldne!
Legg igjen en kommentar