Disse julekakene er en form for peppernøtter, men de smaker annerledes fordi de inneholder både sitron og ingefær. Oppskriften fikk jeg av min eks-svigermor; en dame som virkelig kan dette med å lage god mat! Oppskriften gir ca 80 kaker:
- 250 gr lys sirup
- 1/2 dl fløte
- 250 gr sukker
- 2 ts ingefær
- 1 ts natron
- 20 dråper sitronessens
- 125 gr smør
- ca 600 gr hvetemel
Rør smør og sukker hvitt. Varm sirupen litt, slik at den blir litt mere tynnflytende. (Den skal absolutt ikke kokes!) Ha sirupen i smøret. Bland sammen fløte, ingefær, sitron og natron og ha dette i røra. Ha så i mel, og elt til det blir en fast deig. Ha i så mye mel du trenger.
Del deigen i fire emner, trill til pølser, del disse i små biter, og trill kuler. Kulene skal være som litt store klinkekuler. Sett kulene på en stekeplate (husk bakepapir), og stek på 200 grader i ca 10 minutter. Kakene skal bli flate og ha gylden farge. Avkjøl på rist.
Legg igjen en kommentar