Min fantastiske mormor etterlot seg en skatt! Og den har jeg vært så heldig at jeg fikk ta med meg. Hun hadde nemlig en kokebok hvor hun skrev ned oppskriftene sine. Med sirlig håndskrift står det oppskrift på «kokkuskake», «negerboller», «kokkelina» og andre perler.
I helga lagde jeg kringla med bakepulver. Dette er en enkel kringle som ikke skal heve, så den lages på kort tid. Deigen er nokså klissete, men skal formes til en kringle rett på bakepapiret. Kringla er best fersk, men kan fint fryses.
- 250 gr margarin
- 2 egg
- 250 gr farin (sukker)
- 2 dl nysilt melk (!)
- 600 gr hvetemel
- 1/2 ts kardemomme
- 5 ts bakepulver
- rafinade (perlesukker)
- egg til pensling
Rør smør og sukker hvitt. Rør sammen eggene i en egen skål, og ha disse i smøret. Bland alt sammen til en deig. Ha denne deigen på en melete benk, og form til en pølse. Legg denne pølsa på bakepapir, og form den til en sirkel. Pensle med egg og strø over perlesukker.
Stek på 200 grader i ca 30-40 minutter. Avkjøl kringla før du skjærer i den. Server gjerne med is!
hei hei
Jeg heter Guillermo og skriver fra Barcelona! Jeg følger bloggen din og synes at den er veldig god….
Jeg liker gamle oppskrifter og jeg lurer på om du har andre gamle håndskrevete oppskrifter du kunne kanskje dele med meg?
Hvis du trenger oppskrifter fra Spania, jeg kan hjelpe deg også..
Hilsener
Guillermo
Hei! Takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg har flere oppskrifter i en bok etter min mormor. Er det noe spesielt du er ute etter?
hei hei Marte!
Hvordan går det i dag?? Tusen takk for din svar.. 🙂
I am sorry because my Norsk isn’t as good as it should be, but i hope you understand me… 😉 I am learning it!
Jeg er veldig interesert i kakeoppskrifter, boller….småkaker osv…
Det hadde vært fint om du kunne hjelpe meg med dette…. 🙂 Tusen takk!
Hva kan jeg hjelpe deg med? ikke be om sol og fint vær…det kan jeg ikke hjelpe deg med!! Hahahahhaha 🙂
Ikke noe problem å forstå deg. Kanskje det er lettere å skrive på mail? Forsøk: martealmvik@gmail.com 😉