Engelskmennene lager mye godt! Og denne sitronkremen, eller lemoncurd som de sier, smaker godt, er lett og lage, og kan brukes til mye forskjellig. Jeg har brukt den i desserter, som paifyll og i muffins. Eller på toast med en god te til! Kremen holder seg godt i et glass i kjøleskapet en ukes tid. Etter det må du nesten smake på den om den har blitt harsk.
- saft fra 2 sitroner
- skallet fra 2 sitroner
- 100 gram smør
- 200 gram sukker
- 2 egg + 1 eggeplomme
La smør og sukker smelte i en kasserolle på lav varme. Rør hele tiden. Tilsett sitronsaft og -skall. Husk å røre jevnt og trutt. Visp sammen egg og eggeplommer, og ha dette i kasserollen. Husk at kremen aldri skal koke, så du må følge godt med mens du rører. Kremen skal tykne, og det tar ca 20-30 minutter. Du kan teste om kremen er tykk nok, ved å legge litt på en tallerken. Dersom du klarer å lage en strek i kremen, uten at den flyter sammen med en gang, er den ferdig!
Ha kremen på et glass med lokk, og sett i kjøleskapet.
[…] « Lemoncurd – engelsk sitronkrem! […]