Søndag. God frokost. Herrestafett til lunsj. Og loff. Jeg kan huske noen få ganger vi fikk loff hjemme da jeg var lita. Det var spiralloff. Med smør. Masse smør. Himmelsk! Denne loffen er enkel og lage, blir luftig og god og likes av alle! Jeg lager loff i brødformer, men den kan fint rundstekes.
Til 2 loff:
- 750 gr hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 1 egg
- 50 gr tørrgjær
- 2 dl melk
- 3 dl vann
- 2 ss nøytral olje
Bland sammen det tørre. Varm melk og vann til fingervarme. Elt sammen væske og melblanding. La gjerne maskinen gå ett par minutter lengre enn du tenker er nødvendig. Det gjør bakverket mye lettere. La deigen heve til dobbel størrelse (ca 30 minutter).
Ha deigen på en benk med litt mel, og del i to emner. Elt minst mulig. Ha hvert emne i brødform, pensle med litt melk, strø over valmuefrø og etterhev i ca 45 minutter.
Stek på 200 grader i ca 30 minutter. Dersom brødene blir lite stekt under; ta de ut av formene, og stek dem på rist 5-10 minutter til.
Legg igjen en kommentar