Jeg leta lenge på nettet for å finne oppskrift på gode sjokoladekjeks som smakte appelsin. Men de jeg fant, inneholdt smeltet sjokolade, og det ville jeg ikke begi meg inn på. Så derfor lagde jeg min egen variant. Kjeksene ble nokså mye, men de smakte virkelig av appelsin!
Til 24 stk:
- ca 150 g hvetemel
- 3 ts kakao
- 1/2 ts salt
- 130 gr mykt smør
- 100 gr sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 egg
- skallet av en appelsin
- 3-4 ss appelsinjus
- en halv plate kokesjokolade
Pisk smør og sukker hvitt. Bland mel, kakao og salt, og ha dette i smørblandingen. Ha så i egget. Dersom deigen virker veldig løs, tilsetter du mere mel. (Dette vil variere litt pga størrelsen på egget).
Til slutt tilsetter du appelsin og grovhakket sjokolade. Form deigen til «klatter» ved hjelp av to t-skjeer, og sett disse på et stekebrett. Stek på 200 grader i ca 10-12 minutter.
Legg igjen en kommentar