Mandag er korøvelse. Og siden lederen i koret (yours truly) ikke har klart å fordele hvem som skal ha med kaffe og kaffemat enda, måtte jeg pent bake selv. I ettermiddag ble det en superenkel sitronkake. Den tok nøyaktig 34 minutter å lage, fra start til slutt. Jeg liker godt kombinasjonen sitron/valmuefrø, men hvis du ikke liker det, kan du fint lage den uten valmuefrøene. Bruk en middels stor langpanne, så blir steketida noe kortere enn med ei brødform.
- 4 egg
- 3 dl sukker
- 4 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ss nøytral olje
- skallet av en sitron
- saften av en sitron
- 1 ss valmuefrø
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i alt det andre, og rør dette sammen. Fordel røra i ei form, og stek på 200 grader i ca 20 minutter. (Avhengig av form og ovn. Sjekk med en trepinne om kaka er gjennomstekt).
Avkjøl på rist, og pynt med melisglasur.
Legg igjen en kommentar