Dagene flyr! I dag var det igjen klart for en italiensk rett. Denne gangen skulle jeg prøve noe jeg aldri hadde laget før, nemlig gnocchi (njåkki). Det er en slags potetpasta, som består av mel, egg, potet og litt salt.
De var nokså enkle å lage, smakte ikke så mye i seg selv, men er et strålende alternativ til både potet og pasta. Så dette lager jeg nok flere ganger!
Til 4 personer:
- 500 gram kokte poteter
- 1 egg
- ca 1,5 dl tipo mel (pastamel – kan erstattes med vanlig hvetemel)
- 1/2 ts salt
Mos potetene gjennom en sil. Rør sammen egget, og bland det i poteten. Rør inn mesteparten av melet sammen med salt. Deigen skal være fast, men litt klissete.
Form til fire pølser, og del pølsene i små biter. Ca en halv tommellengde. Press mønster med en gaffel.
Kok opp vann med salt i. Ha i gnocchiene når vannet koker. De er ferdige når de flyter opp til toppen.
Jeg serverte gnocchi med stekt skinke, stekt paprika og rød pesto.
Legg igjen en kommentar