For noen år siden hadde jeg besøk av noen kollegaer fra Danmark. Og da vi passerte et skilt hvor det sto «bolle-torsdag», holdt de på å le seg skakke. Bolle betyr altså noe helt annet på dansk!
Men i dag er det bollesøndag her i huset. (Den norske varianten). Litt regn i lufta, høstfarger på trærne og nybakte boller. Kan man bedre ha det? Oppskriften denne gangen er med melis i stedet for sukker. Ingen dum idé!
Til 24 boller:
- 125 gr smør
- 5 dl melk
- 1 egg
- 125 gr melis
- 1 ts salt
- 50 gr gjær
- ca 800 gr hvetemel
Smelt smør i en kaserolle. Ha i melk og varm opp blandingen til ca 37 grader. Tilsett melis og egg, og rør rundt til melisen har løst seg opp. Ha halvparten av melet i bakebollen, tilsett væskeblandingen og salt og ha så i resten av melet. Elt deigen godt. La den heve til dobbel størrelse.
Trill ut 24 boller, og sett dem på et stekebrett. La dem etterheve en times tid, og pensle med egg.
Stek på 200 grader i ca 12-15 minutter.
Legg igjen en kommentar