Dette lagde mamma av og til. Lettvinte wienerbrød. Det er ikke ordentlige wienerbørd, altså. Men de er utrolig lettvinte! Fra jeg begynte å lage de til de sto i ovnen, tok det nøyaktig 13 minutter. Og så skulle de steke i 25.
De spises avkjølte, med melisglasur på. Og de kan fint fryses for å varmes opp ved en senere anledning.
Til ca 20 wienerbrød, brukte jeg:
- 180 gr smør
- 3 dl melk
- 1 ss sukker
- 200 gr hvetemel
- 4 egg
Kok opp smør, sukker og melk. Ta kaserollen av stekeplata, og rør inn melet. Deigen blir nokså fast. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg. Legg deigen på en bakeplate. Bruk gjerne to skjeer for å forme til små boller. Stek på 200 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist.
Hva me bakepulver?.?
Hei, Aud. Jeg har laget disse uten bakepulver, men du kan helt sikkert lage de med!