Jeg har vært så heldig at jeg har fått et oppdrag! Et matlagingsoppdrag! Jeg skal nemlig lage mat til et italienskkurs. En tidligere kollega av meg har startet opp enjoylearning, og holder denne høsten nybegynnerkurs i italiensk. Så da skal jeg altså servere mat med inspirasjon fra det italienske kjøkken.
Og i dag var det panna cotta som sto på menyen. Kokt fløte, altså. Det er nokså enkelt å lage, og kan fint lages dagen i forveien. Jeg valgte å lage en bringebærsaus til å ha oppå, men dette er selvsagt helt opp til deg.
Til seks porsjoner:
- 5 dl fløte
- 1 dl sukker
- frø av en vaniljestang
- litt revet sitronskall
- 3 plater gelatin
Legg gelatinplatene i kaldt vann, og la de bli myke.
Kok opp fløte, sukker og vaniljefrø. Vær forsiktig – det kan fort koke over. Rør hele tiden. Ta kjelen av plata, og tilsett sitronskall. Klem vannet av gelatinplatene, og ha disse i fløten. Rør det hele sammen. Pass på at all gelatinen har løst seg opp.
Ha blandingen i porsjonsformer, og la det stå kaldt i minimum fire-fem timer.
Bringebærsaus:
- ca 400 gram bringebær (her kan du fint bruke frosne)
- 3 ss sukker
- litt saft fra lime eller sitron
Kok opp bringebær og sukker. Tilsett lime/sitron, og mos med stavmikser. Legg oppå den stivnede panna cottaen.
[…] går sin gang, og vi har nå kommet til uke fire. Jeg har tidligere laget panna cotta, foccacia og bruscetta med tomatsalsa. I dag hadde turen kommet til en annen dessert, nemlig […]