I går var vi på blåbærtur. Det er masse blåbær i skogen, så på en halv time hadde vi plukket ca to kilo. Den ene kiloen frøys jeg ned uten å gjøre mer med den. Singelfrosne bær er supre å bruke i muffins, pai, smoothie eller annet utover høsten og vinteren. Men den andre kiloen lagde jeg syltetøy av. Kokt syltetøy. Fordi jeg ikke har mere plass i fryseren min. Det ble fem små glass av den ene kiloen med bær. Og jeg har allerede spist nesten ett….
- 1 kg ferdig rensede blåbær
- saften av 1/2 sitron
- ca 350 gr sukker
- 1/2 pose frysepulver
Ha bærene i en stor kasserolle og la de koke i ca fire minutter. Tilsett sukker og sitronsaft. Rør godt. Ta kasserollen av plata, og tilsett pulver. Nå er det viktig at du rører veldig godt, ellers kan det bli klumper.
Ha syltetøyet i glass (det er lurt å varme dem litt i varmt vann før de fylles), og skru lokket godt på. Sett glassene opp-ned til syltetøyet har kjølnet. Oppbevares tørt og kjølig.
Legg igjen en kommentar