Jeg er litt middagslei. Litt sånn «vet-ikke-hva-jeg-skal-lage»-lei. Og da hjelper det veldig å surfe litt på trinesmat. Hun har veldig mange gode tips og oppskrifter! Og i disse dager kommer hun med sin første kokebok.
Vel, i dag fant jeg oppskrift på bulgursalat. Bulgur stammer fra midt-østen, og er en form for durumhvete. Det minner om cous-cous i konsistensen, og smaker egentlig ikke så mye. En bør derfor tilsette smak når en koker bulgur. I dette tilfellet brukte jeg kyllingfond, men du kan bruke det du har, eller det du liker best. Hele retten tok ca ett kvarter og lage. Og mengden passer til to voksne.
- 2 dl bulgurhvete + 5 dl vann med kyllingfond (kokes etter angivning på pakken)
- 1 chorizopølse i skiver
- 1 paprika i biter
- 2 sjalottløk i små biter
- 1 hvitløksfedd i små biter
- 1 pose babyspinat
- 3 ss vann
- 1 ss olje
Sett bulgurhveten til kok. Stek chorizobitene i ei stekepanne i ca tre minutter. Pølsebitene skal få farge og miste væske. Ha pølsebitene i en skål sammen med fettet. Fres løk, hvitløk og paprika i olje i samme stekepanne. Ha i pølsebitene igjen, og tilsett spinaten. Spinaten vil falle helt sammen. Tilsett til slutt den ferdigkokte bulguren, og server varm sammen med godt brød.
Legg igjen en kommentar