Det blir mye bakst om dagen. Som nevnt tidligere, er det mange nister som skal smøres, og mager som er sultne når de kommer hjem fra skolen. Så i dag prøvde jeg meg på polarbrød. De er grove, men har ikke frø i seg. Jeg har nemlig en gutt som ikke er så overbegeistra for frø. Men disse må da falle i smak?
Polarbrødene kan fryses, og tiner fort siden de er så tynne.
Til 18 polarbrød:
- 350 gr sammalt hvete, fin
- 50 gr sammalt hvete, grov
- 300 gr hvetemel
- 2 ts sukker
- 1 ts salt
- 25 gr gjær
- 2 ss nøytral olje
- 3 dl melk
- 2 dl vann
Bland sammen alt det tørre. Varm melk og vann til det når ca 37 grader, og rør ut gjæren i væsken. Elt sammen væske, gjær, olje og melblandingen. Kjør det gjerne i kjøkkenmaskin en stund. La deigen heve i ca 45 minutter.
Del deigen i 18 emner, og form disse til boller før de trykkes/kjevles flate. Legg på bakepapir, og lag små hull med enden av en skje eller en annen passende gjenstand. La polarbrødene etterheve ca ett kvarter. Stek på 225 grader i ca 9 minutter.
Legg igjen en kommentar