Det er søndag. Det regner. Det blåser. Sommerferien er definitivt over. Så da må man jo kose seg litt? For meg er det rekreasjon i gjærbakst. Det å trille ut fine boller, kanelsnurrer eller annet gir meg ro i sjelen. Så i dag ble det kanelsnurrer i heimen.
Til 24 snurrer brukte jeg:
- Ca 1 kilo hvetemel
- 5 dl lunken melk
- 50 gram gjær
- 150 gram sukker
-
2 ts kardemomme
-
1/4 ts salt
-
1 egg
-
ca 150 gram smør, i terninger
Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bakemaskin. Jeg pleier å la maskinen elte lenge, gjerne ti minutter. Til slutt tilsettes smøret litt etter litt. Da setter jeg maskinen på laveste hastighet, og lar deigen elte seg smidig og fin.
Deigen bør heve minst en times tid.
Lag et rektangel av deigen. Smør på litt smør, og strø over med sukker og kanel. Trill deigen til en pølse, skjær passende skiver av pølsa, og legg disse i papirformer. (Kan fint sløyfes). La de etterheve minst en time. Pensle med egg og strø over perlesukker.
Stek på 200 grader i ca 15 min.
Legg igjen en kommentar