Hverdagsmiddager må gå litt fort. I alle fall her i huset. Denne pølsegryta tar ca 30 minutter å lage. Og den smaker godt. Alle liker den. Jeg lagde den med falukorv, men her han en bruke den pølsesorten en vil; grillpølser, middagspølser eller andre.
Til fire personer:
Makaronisaus:
- makaroni til fire personer
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 3 dl melk
- muskat
Kok opp makaroni. Lag hvit saus av smør, hvetemel og melk. Tilsett muskat og rør inn makaronien.
Pølsesaus:
- ca 400 gr pølser i terninger
- 1 boks hakkede tomater
- 2 ts oregano
- en liten bunt basilikum
- salt og pepper
Stek pølsebitene, og tilsett tomater. La det koke opp. Smak til med krydder.
Bruk en høy, ildfast form. Legg halvparten av makaronisausen i bunnen, fyll på med pølsesaus, og legg resten av makaronisausen oppå. Topp med revet ost. Gratiner i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.
Legg igjen en kommentar