I dag blir Knotten i huset ett år! Og det skal feires med fem andre ettåringer. Så hva lager man da? Jo, noe som kan spises med små hender. Og gjerne med litt gris.
Disse cake popsene had blitt veldig populære. De selges i «gjort-på-1-2-3»-pakker og ser veldig lekre ut. Så jeg måtte jo prøve. Frem til siste steg i prosessen gikk det ganske greit. Men smelting av sjokolade er ikke min sterkeste side. Etter en fadese i mikrobølgeovnen (anbefales ikke), ble det vannbad og litt matfett som viste seg å være den beste løsningen. Pinnene er rett og slett grillspyd som er kuttet i to. Jeg brukte også ris i kopper for å få de til å stå stødige i kjøleskapet.
Her kommer oppskriften på mine pop cakes. (Ca 25 stk)
- 1 porsjon muffins
- 3-5 ss vaniljesaus
- 2 ss bringebærsyltetøy (eller jordbær)
- 2 plater lys kokesjokolade
- 2 ss matfett
- strøssel
Stek muffinsene som vanlig, og la de avkjøles. Smuldre de opp i en bolle. Bruk hendene, og la det bli små smuler. Tilsett syltetøy og 3 ss vaniljesaus. Rør godt sammen. Deigen skal være fast. Dersom du trenger med saus, så har du i litt til. Form små kuler av deigen, og sett disse i fryseren i ca 30 minutter.
Smelt litt av sjokoladen. Dypp pinnene i sjokolade, og sett de fast i pop cakesene. Sett de oppned på et brett, og la de stå i fryseren i minst to timer. (Mine lå over natta).
Smelt sjokolade og matfett over vannbad. Her er en lenke med instruksjon. Dypp cake popsene i sjokolade, la det overflødige renne av, og dypp de så i strøssel. Sett de stødig i kjøleskap til de skal serveres.
[…] vår, og da må kakene være klare, ballongene blåst opp og smilene på plass. I fjor lagde jeg cake pops for første gang. Da ble det en lys variant, med sjokoladetrekk. Men i år ville jeg ha […]