Da jeg var liten var det fest dersom vi fikk fine rundstykker. De helt hvite. Med masse luft i! Disse rundstykkene er det litt sammalt hvetemel i, men de er likevel fine. Og hvite. Og har masse luft i seg!
Til 18 rundstykker:
- ca 500 gr hvetemel
- 50 gr sammalt hvete, fin
- 3 dl melk
- 50 gr smør
- 1 egg
- 1 ss honning
- 1 ts salt
- 50 gr gjær
Smelt smøret og varm melken til den er fingervarm. Rør ut gjær i væsken. Rør sammen alle de tørre ingrediensene, og tilsett melkeblandingen, honning og egg. Elt deigen i ca 15 minutter i kjøkkenmaskinen. La deigen heve til dobbel størrelse. Form 18 rundstykker, og legg dem på et stekebrett. La dem heve i ca en time. Pensle med egg, og strø på de frøene du liker best. Jeg brukte valmuefrø for å skille de fra de grove rundstykkene i fryseren!
Legg igjen en kommentar