Til denne desserten brukte jeg en ny oppskrift på paideig. Den kan lages for hånd, og må ligge litt kaldt før den skal brukes. Men den passer ypperlig til dessertpaier. Jeg valgte å lage små blåbærpaier, men man kan fint lage en stor. Som paiform brukte jeg sandkakeformer, som ellers bare ligger i skapet og venter på jul.
Deig:
- 200 gr smør i terninger
- 300 gr hvetemel
- 30 gr brunt sukker
- 70 gr sukker
- 1 egg
Bland alt unntatt egget i en bolle, og smuldre det sammen med fingrene. Tilsett egget til slutt. Deigen skal nå være fast, men ikke alt for klissete. Tilsett mere mel dersom den klistrer seg. Legg deigen i plastfolie i kjøleskapet noen timer. (Den kan også fryses).
Form en kule på størrelse med en femkroning, og klem den flat. Smør formene, og legg et deigemne i hver form. Prikk med gaffl. Stek på 175 grader i ca 12 minutter. Avkjøl på rist.
Visp sammen 1 dl kremfløte og bland i 4 ss vaniljekrem. Legg en «klatt» på hver lille paibunn og legg på blåbær eller andre bær. Dryss melis over.
Legg igjen en kommentar