Den originale oppskriften på cupcake fungerer med mange varianter av fyll. Denne gangen ble det eple. Hver cupcake ble dermed en liten eplekake i seg selv, og var meget god med en kule vaniljeis ved siden av! Til 20 cupcakes brukte jeg:
- 150 gr romtemperert smør
- 100 gr sukker
- 2 egg
- 150 gr mel
- 1/2 dl melk
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 2 epler i biter
- 1 ss kanel
- perlesukker
Skjær eplene i biter, og ha dem i en pose. Ha kanel i posen, og rist slik at alle eplebitene blir dekket med kanel.
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør inn det tørre, og avslutt med melka. Ha i eplebitene til slutt.
Ha deigen i muffinsformer, strø over perlesukker og stek på 175 grader i ca 15 minutter.
[…] 1 porsjon muffins […]