Juni har kommet. Sommeren er her! Dager med sol, varme og glade barn. Og – ikke minst – glade voksne! På dager som dette vil en bare sitte ute og nyte. Men mat må man jo ha. Heldigvis finnes det jordbær. Riktignok ikke norske enda, men disse belgiske er ikke så verst! Marinert i lime og med en nydelig, søt mascarponekrem blir de nydelig bærene enda bedre. Fulle av smak og sødme. Dette er ikke noe jeg har funnet på selv; det finnes mange lignende oppskrifter der ute. Men dette er min variant.
Denne desserten er nokså mektig, så oppskriften holder til fire personer.
Limemarinerte jordbær:
- 1 kurv bær, renset og skåret i biter
- skallet av 1 lime
- 4 ss sukker
Bland limeskall med sukker, og vend dette i bærene. La bærene stå i kjøleskap i ett par timer.
Mascarponekrem:
- 1 dl fløte
- 1 ss honning
- 1 ts sukker
- 4 ss mascarpone
- 2 ss limesaft
- frøene av 1/2 vaniljestang
Pisk fløte sammen med sukker og honning. Tilsett mascarpone, vanilje og lime og pisk til du får en luftig krem. Sett kremen kaldt til den skal brukes.
Legg bærene i en skål, og ha på en skje/kule mascarponekrem. Nam!
Legg igjen en kommentar