«Mamma, kan du lage noe til skolen på onsdag, vi skal ha engelsk-dag?» Jo, det kan jeg vel. Scones er vel noe av det jeg forbinner mest med engelsk «afternoon tea». Med clotted cream og syltetøy. Clotted cream var umulig å oppdrive her i byen, så jeg lagde min egen variant av pisket kremfløte tilsatt litt rømme og matyogurt. Ikke helt det samme, men det smakte godt!
Jeg lagde mange små scones. Mange. Litt over 60. Så denne oppskriften er en stor porsjon. (Takk til Trines matblogg for oppskrift!).
- ca 11 dl mel
- 4 ss sukker
- 1 ts salt
- 6 ts bakepulver
- 200 gr smør i terninger
- 2 egg
- 3 dl melk
Bland sammen det tørre. Smuldre inn smøret. Tilsett egg og melk, og rør deigen sammen. Hvis deigen er veldig klissete, tilsett litt mere mel. Ha deigen på en melete benk, og trykk den flat. Den skal være ca 2 cm tykk. Trykk ut runde scones med et glass eller en kopp, og sett dem på en stekeplate. Stek på 225 grader i ca 10 minutter.
Avkjøl på rist. De bør serveres ganske umiddelbart.
Legg igjen en kommentar