Jeg har skrevet om eltefrie rundstykker tidligere, men i dag ville jeg prøve å lage de litt grovere enn sist. Derfor brukte jeg rugmel. Både fint og grovt. Og rundstykkene ble minst like gode! De måtte bare ha litt lengre steketid.
Til 15 rundstykker:
- 250 gr hvetemel
- 100 gr sammalt rugmel, grovt
- 150 gr sammalt rugmel, fint
- 1 ts salt
- 1 ts maltekstrakt
- 3 dl vann
- 1 ts tørrgjær eller 1 ert fersk gjær
- gresskarkjerner (pynt)
Ha vannet i en bakebolle. Rør ut gjær i vannet, og tilsett resten. Rør raskt sammen til en klissete deig. Dekk med plast eller lokk, og la deigen heve natta over.
Velv deigen ut på kjøkkenbenken. Bruk masse mel! Form den til en lang pølse. Pensle den med vann/egg og strø over frø. La deigen heve på benken i ca 30 minutter. Sett et stekebrett med papir i stekeovnen, og skru den på 200 grader. Rundstykkene blir best hvis de stekes på oppvarmet brett! Kutt pølsen på tvers så du får små, avlange biter. Legg disse på et stekebrett, og stek rundstykkene i ca 15-20 minutter.
Legg igjen en kommentar