I ettermiddag reiser eldstemann på fotballcup. Til utlandet! Og siden han må ha med seg niste på turen, lurte jeg på hva han ville ha. Svaret var som forventet av en 12-åring; «pizzaboller!». Så da måtte jeg trø til.
Disse pizzabollene er store. Såpass store at de nok metter en liten mage, men at en mage som skal spille fotball i Danmark trenger to. Jeg har lurt inn litt grønnsaker i fyllet, men de må for all del ikke synes! «Mamma, vi har ikke grønnsaker på pizzaen?!?» . Oppå har jeg rett og slett kjøttdeig og ost. Men her kan en bruke det en liker best.
Til åtte boller, brukte jeg:
Deig:
- 6 dl hvetemel
- 2,5 dl vann
- 2 ss olje
- 1/2 ts salt
- 25 gr gjær
Fyll:
- 3 ss ketchup
- 2 ss tomatpuré
- 2 ts tacosaus (medium)
- 1 liten gulrot, finrevet
- 1 sjalottløk, finhakket
- 2 soltørkede tomater, finhakket
- 1 ts Cemo urtemix
- 1 ss tørket oregano
- 1 ss vann
- 1/2 ts salt
- 1 ts sukker
- karbonadedeig
- revet ost
Bland sammen deigen som en vanlig gjærdeig (smuldre gjær i fingervarm væske, og tilsett mel, olje og salt). La den heve til dobbel størrelse.
Brun kjøttdeigen. Fres løk i en liten kaserolle med litt olje, og tilsett alle de andre ingrediensene til fyllet. La det få et oppkok.
Kjevle ut åtte rundinger av deigen, og legg disse på et stekebrett. Spre ut saus, og legg på kjøttdeig. Topp det hele med ost. Stek på 200 grader i ca 15 minutter. Bollene kan fryses – hvis det blir noen igjen!
Legg igjen en kommentar