Jeg har – etter å ha lest matblogger og facebookinnlegg – blitt fristet til å prøve å lage min egen frokostblanding. På noen nettsteder kalles det «granola», men etter det jeg har skjønt er dette bare et amerikansk navn på en type frokostblanding.
Så da lagde jeg min egen. Denne varianten (granola) skal tilsettes litt væske, og så steke/tørke i stekeovn. Den ble knasende sprø, litt søt og veldig, veldig god! Jeg hadde egentlig tenkt å gi den bort i julegave, men før jeg visste ordet av det hadde Mannen med bart spist en god slant sammen med yogurt.
«Man tager hva man haver», heter det så fint. Her kan man bruke alle slags nøtter, frø og tørket frukt. Jeg tok det jeg hadde, og som jeg liker. Alt her er cirkamål, men lager du større porsjon må du nok steke i flere omganger.
Jeg brukte:
- 200 gr havregryn
- 50 gr grovhakkede hassenøtter
- 50 gr grovhakkede mandler
- 50 gr grovhakkede valnøtter
- 50 gr solsikkefrø
- 1 dl eplejus
- 1 ss honning
- 2 ss brunt sukker
- 1 ss smør
- en neve tørkede tranebær
Bland alt det tørre sammen. Smelt honning, sukker og smør i en kaserolle. Tilsett eplejus. Bland dette sammen med det tørre, slik at alt blir litt «fuktig». Bre massen ut over et bakepapir på brett, og stek på 150 grader i ca 40 minutter. Snu og vend på blandingen hvert tiende minutt. Tilsett den tørkede frukten når blandingen er ferdig stekt. Oppbevares på glass med tett lokk.
Legg igjen en kommentar