Årets julebakst er altså i gang. Hvor mange sorter må man ha? Hvem skal få bestemme hvilke sorter man skal lage? Skal man endelig tørre å lage halv porsjon (vi spiser jo aldri opp alt, uansett)?
Først ut i år var kokosmakroner.
Jeg lager kokosmakroner på den enkleste måten, nemlig i kjele. Alt sammen oppi gryta, og så varmes det hele opp. På brett med t-skje, og voila! Kokosmakroner til alle mann.
Til ca femti makroner brukte jeg
- 5 eggehviter
- 250 g kokos
- 250 g sukker
- 1 ss potetmel
Ha alt i en kjele, og sett på svak varme. Det er viktig at deigen ikke koker. Når alt har smelta sammen, og deigen minner om tykk risgrøt, er den ferdig. Sett makroner i små topper (bruk to t-skjeer) og stek på 180 grader i ca 10-12 minutter.
[…] startet jeg ei helg tidligere enn vanlig i år. Det ble tre slag i første omgang: brune pinner, kokosmakroner, og – nye av året – […]