Daim må være verdens beste sjokolade. I alle fall topp ti. Og kombinert med is og nøttebunn….nam! Denne iskaka med daim er kjapp og grei og lage, det eneste man trenger er tålmodighet for at kaka skal fryse helt.
Bunnen:
- 3 store eggehviter
- 1 1/2 dl melis
- 200 gr malte nøtter
Stivpisk eggehvitene. (Et triks er å ha i bittebittelitt salt i eggehvitene – da er det lettere å få dem helt stive). Tilsett melis og finhakkede nøtter. Ha massen i ei springform og stek ca 30-40 minutter på 175 grader.
Fyletl:
- 3 store eggeplommer
- 3 1/3 dl kremfløte
- 1 dl melis
- 2 doble daim, grovhakket, eller 2 pakker daimkuler
- 1 ss kaffe
Pisk eggedosis av eggeplommene og melisen. Pisk fløten til krem, og bland alt sammen. Tilsett kaffen og daim. Spar litt av daimen, slik at du kan strø denne oppå til slutt.
Sett kaka i fryseren og vent…. Ca tre timer tar det. Så kan du mumse i deg!
Kaka kan stå lenge i fryseren – hvis det blir noe igjen, da!
Legg igjen en kommentar