Nå har det vært stille en stund her. Dagene flyr, og vips! er januar 2012 over.
I dag fikk jeg ånden over meg, og bakte horn med fyll. Disse er perfekte å ha «på lur» når en sulten kropp kommer hjem fra fotballtrening, mannskor eller aking. Jeg pleier å fylle de med ost og skinke, men i dag fant jeg en liten godbit innerst i kjøleskapet; salami av lam! Så disse hornene er fylt med Jarlsberg og Lammesalami.
Til 24 horn bruker jeg denne oppskriften:
- 50 gr gjær
- 4 ss olje
- 5 dl melk
- 1/2 dl sukker
- ca 15 dl hvetemel
- 3 ss kruskakli
- litt salt
- 1 egg
Lag vanlig gjærdeig.
Hev deigen i ca 45 minutter.
Del deigen i tre emner, og kjevle hvert emne til en rund «leiv». Del disse i åtte trekanter, og fyll de med ost/skinke/salami. Rull sammen til horn. Husk å klemme litt på endene, slik at ikke fyllet render ut under steking.
Etterhev i halvannen time. Pensle med egg og strø over sesamfrø eller valmuefrø.
Stek midt i ovnen ved 220 grader i ca 10-12 minutter.
[…] har tidligere lagt ut oppskrift på horn med ost og salami. Disse hornene må jeg bake ofte, for de forsvinner fra fryseren på merkelig vis. I dag har jeg […]